Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Με την συμμετοχή ιστιοπλόων από όλους τους ομίλους της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών.
Στο φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ για άλλη μία φορά το τμήμα ιστιοπλοΐας, έδειξε τις προθέσεις του που είναι η ανάπτυξη του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή.
Το πρώτο μέρος με εισηγήτρια την Κα Γαλάνη Ρούλα, έφορο αγώνων του Π.Ο.Ι.Α.Θ. κινήθηκε γύρω από θέματα
κανονισμών, προετοιμασίας ενός αγώνα, αλλά και θέματα ισοζυγισμών και συστημάτων διορθώσεως χρόνου.Η Κα Γαλάνη με την εμπειρία της αλλά και τις γνώσεις της φρέσκαρε τις γνώσεις των εμπειρότερων και εισήγαγε τους νεότερους των ιστιοπλόων στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα.

Στο δεύτερο μέρος η διατροφολόγος Κα Τσιχλιά Τζίνα μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στον αθλητισμό και επικεντρώθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.Στόχευσε στο να επισημάνει στους παρευρισκόμενους, πως η λήψη κατάλληλων τροφών πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από έναν αγώνα ή προπόνηση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην απόδοση, αλλά κυρίως στην σωστή λήψη αποφάσεων, παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική στην ιστιοπλοΐα.

Και οι δύο κυρίες μετά το πέρας των εισηγήσεων τους καταχειροκροτήθηκαν από τους 50 περίπου ιστιοπλόους που παρακολούθησαν το σεμινάριο.

Ο ΝΟΠατρών ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους και θεωρεί τιμή την παρουσία τους. Ιδιαίτερα θέλει να ευχαριστήσει τις εισηγήτριες Γαλάνη Ρούλα και Τσιχλιά Τζίνα που αμέσως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.

Επόμενο ραντεβού, αγωνιστικό αυτή την φορά, ο αγώνας Ionian Regatta το 3ημερο του Αγίου Πνεύματος με διαδρομή Μεσολόγγι - Πάτρα